Bosnia_and_Herzegovina_32.png  United_Kingdom_32.png

sub.jpg

Vježbanje također povećava potrebe za tekućinom. Voda se ne gubi samo znojenjem, nego i isparava u zrak kod disanja. Što duže i jače vježbate i što je topliji i vlažniji prostor u kojem vježbate, gubite više tekućine.

close-up-kettlebells-with-woman-exercise-workout-in-gym-fitness-breaking-relax-after-sport_10307-971.jpgAko se tekućina brzo ne nadoknadi, količina koju izgubite može biti vrlo velika, a dehidracija će djelovati na fizičke aktivnosti. Za svaki sat vježbanja treba popiti litru vode. Najbolji savjet je piti prije, za vrijeme i poslije vježbanja.

Voda je najbolji izbor, jer znojenjem gubimo vodu. Rekreacija nam u mnogo čemu uljepšava život, ali istu takvu ulogu ima i unos vode u organizam za vrijeme rekreacije.

Održavanje tekućine nije bitno samo da bismo se dobro osjećali, nego i za dobar izgled, jer tekućina pomaže održati kožu vlažnom.

Voda je mnogo više od nutrijenta: ona je fiziološka rijeka koja vodi vitalne hranjive tvari na putu metabolizma. Ubrzani način života donosi nam velike probleme, a s tim i velike količine stresa.

Osobe koje se redovito bave sportom i slobodne vrijeme provode kroz aktivni odmor unose i do tri puta više tekućine. Ukoliko se ne vodi računa o mineralnom sastavu vode rekreacija može postati mač sa dvije oštrice i ubrzati stvaranje bubrežnog kamenca. Niska mineralizacija NEVRE ubraja je u jednu od rijetkih voda koja ne sadrži natrij, odnosno sadrži tek 0,002 mg/L. Nepostojanjem tog  elementa ne opterećujete bubrege. Osim toga, dijete zasnovane na maloj količini natrija među najučinkovitijima su uopće.

O VODI

Prirodna izvorska voda NEVRA dolazi iz netaknute i čiste prirode bogate šumama,

izvanredno hidrogeološki zaštićene od bilo kakva onečišćnja na

nadmorskoj visini od 1200 metara sa stalnom temperaturom od 6Cº.

manje od 1mg/l natrija

Zbog čega ne zadržava soli u tijelu i pogodna je za dijetalnu prehranu

8,3pH vrijednost

Što je čini alkalnom vodom, i ne pogoduje razvijanju kancerogenih stanica

Niskomineralizirana voda

Štiti Vaše srce i bubrege, pogodna za djecu i sportaše

NEVRA d.o.o. - sva prava pridržana

designer17